Refinansiering av smålån: Samle alle dyre lån med et refinansieringslån

refinansiering

Lånebeløp: 25 000 – 500 000 kr
Løpetid: 1 – 15 år
Aldersgrense: 20 år
Betalingsanmerkning: Ikke

 

SØK NÅ ➜

Ex: Effektiv rente kan variere mellom 7,4% – 33,3%. Låneperioden varierer mellom 1-15 år. Lånesummene varierer mellom 25.000 kr – 500.000.

samle lån

Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kr
Løpetid: 1 – 15 år
Aldersgrense: 25 år
Betalingsanmerkning: Ikke

 

 SØK NÅ ➜

Ex: eff.rente 13,2% , 150000, 0/10 år, etb. geb. 950, – Totalt 262573

thorn privat finans

Lånebeløp: 10 000 – 100 000 kr
Løpetid: 12 – 60 mnd
Aldersgrense: 25 år
Betalingsanmerkning: Ikke

 

SØK NÅ ➜

Ex: Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008,-

Bør du vurdere refinansieringslån?

Med lett tilgang til kreditt og mange ulike tilbud knyttet til både kredittkort, forbrukslån og andre lån, er det raskt gjort å få en del ulike smålån. Dette er ikke bare uoversiktlig, men kan koste deg mye penger. Derfor er det lurt å samle ulike kredittlån i ett større lån hvis du har mulighet. Vi skal se nærmere på refinansiering av smålån og ulike former for refinansieringslån. Å refinansiere gjeld er helt garantert ikke noe av det mest morsomme du kan gjøre, men en liten innsats kan spare deg for mange kroner hver måned.

Hvis du har bestemt deg for å prøve å refinansiere smålån, bør du først prøve å få en komplett oversikt over gjelden din, og se om det er noen kredittlån du kan kvitte deg med umiddelbart før du samler resterende gjeld i et nytt lån. Etter det bør du sammenligne ulike alternativer og finne markedets beste refinansiering av smålån. Husk å sammenligne både renter, gebyrer og betingelser, for å være helt sikker på at du finner den beste løsningen for akkurat deg. Det finnes flere banker som kan tilby å samle smålån og kredittkort.

  • Få en god oversikt over gjelden din
  • Sammenlign alternativer før du velger bank

Slik får du refinansiering uten sikkerhet

For å søke om refinansiering uten sikkerhet, som betyr at du ikke stiller for eksempel boligen som sikkerhet, tar du kontakt med ulike banker og andre långivere som tilbyr løsninger for å samle dyre smålån i ett nytt lån. Det finnes i tillegg mange gode tjenester på nett som sammenligner ulike tilbud for deg og finner det beste alternativet. Pass i tillegg på å innhente noen tilbud på egen hånd hvis du har anledning, for eksempel fra din eksisterende bank. Et langt kundeforhold kan det gjøre det lettere å samle alle smålån.

En annen viktig faktor ved refinansiering av forbruksgjeld, er at den nye løsningen du finner må være tilpasset din økonomiske situasjon. Det er ikke lurt å refinansiere gjeld i et nytt lån som du ikke klarer å betjene. Selskaper som tilbyr refinansiering av lån vil selvfølgelig stille krav til din økonomi og betalingsevne. I tillegg bør du ta en god runde med deg selv og tenke over at løsningen du får passer med forbruket ditt og planene dine fremover. Ikke lag umulige mål for rask nedbetaling av all gjeld, prøv å være realistisk.

  1.   Bruk tjenester som sammenligner tilbud
  2.   Gjør en egen vurdering av din betalingsevne

Noen flere tips vedrørende å samle smålån

Hvis du har et boliglån som du har nedbetalt på, kan det være mulig å ordne refinansiering av gjeld uten sikkerhet i boliglånet. Hvis du er en disiplinert person kan det være mye penger å spare på det, siden renten på et boliglån er svært lav sammenlignet med mange andre lån. Det du bør være klar over hvis du velger dette alternativet, er at du baker inn gjelden i et lån med lang løpetid. Et boliglån har kanskje 10- eller 20-års nedbetalingstid igjen. Det kan være lurt å betale inn litt ekstra på boliglånet.

Skatt og refinansiering av forbruksgjeld

Når du betaler renter på et lån får du fradrag på skatten for rentene. Det gjør at du betaler noe mindre i renter i form av at du kan få penger tilbake på skatten året etter. Hvis du klarer å redusere rentene du betaler mye, kan det være greit å være klar over at rentefradraget blir redusert tilsvarende. Dette er egentlig bare en hyggelig utfordring, en bieffekt av at du har spart mye penger på renter. Det kan dog være nødvendig å justere skattekortet ditt slik at du ikke får restskatt påfølgende år.

Lån du ikke bør refinansiere

Det finnes noen lån du definitivt ikke bør refinansiere. Et typisk eksempel er studielån, som er et lån med svært lav rente kombinert med veldig hyggelige betingelser der du kan utsette betaling og har mye fleksibilitet. Hvis du har et studielån kan det være lurt å undersøke muligheten for å betale mindre på det en periode, og heller betale ned mer på annen dyrere gjeld. Utover dette kan det være lurt å ikke refinansiere gjeld som du heller kan betale ned i sin helhet med en gang. Du skal selvfølgelig ikke refinansiere gjeld med lavere rente enn det du får på refinansieringslånet.

Tiltak etter refinansiering av lån

Når du har refinansiert smålån, kredittkort og annen gjeld, er det to tiltak som du bør ha fokus. For det første må du passe på å følge den nye nedbetalingsplanen på refinansieringslånet. Dette er kritisk, og hvis du ikke følger betalingsplanen kan det nye lånet raskt bli like belastende som de gamle. Et viktig poeng i denne forbindelse er å raskt ta kontakt med banken hvis du opplever at du ikke helt klarer å følge nedbetalingsplanen. Hvis du melder fra før du har noen utestående avdrag, vil de aller fleste banker kunne være veldig fleksible.

Neste viktige poeng er å prøve å unngå å ta opp ny gjeld. Når du har kvittet deg med dyre smålån og kreditter må du passe på å ikke få nye. Dette betyr ikke at du ukritisk må kvitte deg med alle kredittkort for eksempel, men du må legge opp til disiplinert bruk. Korrekt bruk av kredittkort vil du kunne spare penger på, men hvis du ikke klarer å overholde betalingsfrister får du raskt en mengde ny og kostbar gjeld – som du må passe på i tillegg til det mer gunstige refinansierte lånet.

Spørsmål og svar

Hvem bør refinansiere?

Alle som har flere smålån eller kredittkort med utestående gjeld bør undersøke mulighetene for refinansiering, du har ikke noe å tape.

Hvem tilbyr refinansiering?

Nesten alle selskaper som tilbyr for eksempel forbrukslån kan hjelpe deg med refinansiering av andre kredittlån. Sjekk med flere banker.

Er det penger å spare på refinansiering?

Ja, du kan spare mye penger på både lavere renter, færre gebyrer og bedre oversikt. Totalen kan bli stor.

Oppsummering

Refinansiering av smålån og kredittkortgjeld kan være et fornuftig grep for å redusere kostnader og få bedre oversikt. Hvis du har flere smålån bør du undersøke mulighetene du har – både hos dine eksisterende banker og andre aktører. Det finnes i tillegg gode tjenester som sammenligner priser og vilkår for deg. Det er viktig å passe på at du får en løsning som både sparer deg for penger og gir deg en fornuftig hverdag med en realistisk nedbetalingsplan. Det er lurt å ikke utsette refinansiering. Jo raskere du får refinansiert, desto raskere begynner du å spare.