Grupo Santander

Santander er den tiende største banken i verden, og ble opprettet i byen Santander i Spania så langt tilbake som i 1857. I begynnelsen var virksomheten konsentrert i hjembyen der de fortsatt har sitt hovedkontor. I dag har de over 13 000 filialer i store deler av verden. I tillegg til å være en av verdens største banker, er den også Spanias fremste bank med aktiver estimert til 1 459 271 millioner euro. De har en kundemasse på 144 millioner kunder verden over. For få år siden ble de også store på det norske markedet.

Grupo Santander i Norge

Santander ble etablert i Norge i 2001, og fungerer som en helt ordinær bank med finansielle tjenester, sparing og andre bankprodukter. Per i dag har banken 1,5 millioner norske kunder og sysselsetter 1 500 personer. Deres hovedkontorer ligger på Lysaker utenfor Oslo. I 2004 kjøpte de opp Elcon Finans, som da var Norges største finansieringsselskap. Året etter kjøpte de også opp Bankia Bank, som var den første banken til å tilby gebyrfrie kredittkort i Norge. Ved sammenslåing av alle selskapene, fikk banken navnet Santander Consumer Bank. I 2014 ble også GE Capital en del av Santander.

Så sent som i fjor (2018) var Santander den første banken, ved siden av Nordea, til å lansere kontaktløse betalinger med Apple Pay på det norske markedet. De tilbyr et stort spekter av bankprodukter som kredittkort, bilfinansiering, lån, forbrukslån og sparing i forskjellige kategorier for private kunder. Her kan både høyrentesparing og andre sparekonti nevnes. For forretningslivet tilbys en rekke andre produkter som salgsfinansiering. Dette utgjør en stor del av Santanders virksomhet, og går ut på at bedrifter kan tilby sine kunder finansiering av produktene de selger. Den største samarbeidspartneren i så tilfelle er Elkjøp.

  •  Santander er den tiende største banken i verden
  •  Santander ble etablert i Norge i 2001
  • I 2018 lanserte de kontaktløse betalinger med Apple Pay på det norske markedet

Santander – bankens produkter

To av Santanders populære produkter er billån og leasing for både privatpersoner og bedrifter. Produktene tilbys både over internett og via samarbeidsavtaler med 22 forskjellige bilmerker og 5 600 bilforhandlere i hele Norge. Så sent som i fjor inngikk Santander en avtale med Kverneland bil om å gjennomføre en markedstest av bilabonnementet Shft. Dette er en tjeneste som tilbyr månedsabonnement på bil. Denne ordningen er helt uten bindingstid og startleie, og kunden kan bytte bil etter behag og behov. Santander er i dag Nordens største bilfinansieringsselskap med 128 milliarder kroner utlånt til kunder i hele Norden.

Som en særegenhet kan Santanders Manchester United Visa nevnes. Dette er et vanlig Visa-kort, men med tydelig tegn på hvilken sportsklubb du holder med. Dette er for alle Man-U-supportere, og gir rabatter på Megastore, Old Trafford Red Café, samt på stadion og muséet. Du får også rabatt på medlemskap i den offisielle supporterklubben til Manchester United og på Uniteds egen nettbutikk. Gjennom Ticket Online kan alle kortholdere søke og bestille billetter til Old Trafford, samt bli med i trekningen av standard Premier League hjemmekamp-billetter. Kortet har også reise- og avbestillingsforsikring.

Kredittkort fra Grupo Santander

Kredittkort er et annet av Santanders populære produkter. Forbruket av denne varen har steget betraktelig de siste årene i Norge, og mange bruker kredittkort som en løsning ved handel over internett. Her samarbeider de med Visa, og tilbyr tre forskjellige Visa-kort. Deres gebyrfrie Visa er for kunder som liker å reise. Dette er gebyrfritt i hele verden og inkluderer både reiseforsikring og egenandelsdekning for leiebil. Santander Red er det andre kredittkortet, som egner seg for kjøp som skal betales ned over lengre tid. Her er kredittgrensen 100 000 kroner, og renten er lavere.

FlexiVisa er det optimale produktet fra Santander når det kommer til kredittkort. Her samarbeider Santander med flere nettbutikker, der banken tilbyr kickback. Dette er penger du får tilbake når du handler på nettbutikkene eller på restaurant med Dealpass. FlexiVisa kommer i forskjellige kategorier, der kunden selv velger bonuskategori. Flexi Bensinkort gir bonus på kioskvarer og drivstoff på utvalgte bensinstasjoner i hele Norge. Flexi Elektronikk gir bonus ved handel i elektronikkbutikker. Flexi Klar og Sko gir bonus på eksempelvis Nelly og Zalando. Flexi Sport gir bonus på alt du kjøper av sportsutstyr.

  •  Gebyrfrie kredittkort
  •  Samarbeid med Visa
  • FlexiVisa med bonusordninger

Smålån fra Grupo Santander

Santander tilbyr forbrukslån kalt smålån, fra 10 000 kroner og opptil 70 000 kroner, med inntil fem års nedbetalingstid. Det er hverken etablerings- eller termingebyrer tilknyttet lånet, og det stilles heller ingen sikkerhet i eiendeler. Smålån kan brukes til det du vil, enten det er for å pusse opp kjøkkenet eller kjøpe ny vaskemaskin, eller til og med for å refinansiere eksisterende lån som har dårligere vilkår enn Santanders tilbud. For større lånebeløp mellom 70 000 og 350 000, tilbyr Santander forbrukslån til uforutsette utgifter. Også dette lånet er gebyrfritt, og det stilles ingen sikkerhet i bolig eller bil.

Lån til refinansiering er et annet alternativ når det gjelder forbrukslån. Her kan både smålån, forbrukslån eller kredittkortgjeld samles og refinansieres. Dette kan gi deg en mer ryddig økonomi og bedre råd ved at du får samlet all gammel gjeld i én og samme pakke, og du har kun ett lån å forholde deg til. Heller ikke her tar Santander etablerings- eller termingebyrer, og nedbetalingstiden kan strekkes til så mye som 15 år. Du slipper også her å knytte bil eller bolig opp mot lånet, da lånet gis uten å stille sikkerhet.

  •  Forbrukslån til uforutsette ting
  •  Refinansiering kan gi ryddig økonomi og bedre råd
  • Lån uten sikkerhet

Handlekonto og sparing hos Grupo Santander

Santander har noe de kaller handlekonto, som gir deg mulighet for å utsette eller dele opp betalingen når du gjør en handel i en av Santanders 2 000 butikker, nettbutikker og kjeder. Slik kan kjøp foretas uten å måtte vente til lønningsdag, og nedbetalingen er fleksibel. De har også en lignende konto, som de kaller byggekonto. Denne er ment for oppussingsprosjekter, og hjelper deg å holde oversikten. De samarbeider med mange byggevarekjeder, og gir deg muligheten til å handle for opptil 200 000 kroner. Her fås fleksibel nedbetaling, og det tilbys også betalingsutsettelse.

Santander har også spareprodukter å tilby sine kunder. Her tilbys vanlig sparekonto og høyrentekonto. På sparekontoen er det en høy effektiv rente allerede fra første krone. Disse rentene kommer inn på kontoen hver måned. For de som disponerer 100 000 kroner eller mer, er en høyrentekonto å anbefale. Her er det en høyere effektiv rente, som i likhet med sparekontoen, kommer inn på kontoen i slutten av måneden. Ingen av kontoene har bindingstid eller gebyrer. Fordelen med sparekonto fremfor for eksempel sparing i fond, er at du alltid har pengene tilgjengelig.