Ferratum Bank

ferratum bank

Lånebeløp: 1000 – 30 000 kr
Løpetid: 45 dager
Aldersgrense: 20 år
Betalingsanmerkning: OK

 

 SØK NÅ ➜

Ex: 15 000 o/12 mnd, eff. 269,46% – Tot. 23 401,

Ferratum Bank er en helt digital bank som tilbyr låneprodukter (sms lån) og mobilbank til norske kunder. Den norske delen Ferratum Bank er en del av Ferratum Group som har virksomheter på 25 ulike markeder. Historien til Ferratum startet faktisk i Finland og det er fortsatt den finske grunnleggeren Jorma Jokela som leder selskapet. Det er altså ikke noe å utsette på historikken og tryggheten til denne banken, den er del av et stort internasjonalt konsern med røtter i trygge Finland. Videre skal vi gå mer i detalj på selskapet og produktene.

Mer om Ferratum Bank

I Norge opererer Ferratum Bank kun på nett. De har ingen fysiske kontorer, men det er mulig å treffe kundeservice på telefon i tilfelle du ønsker å snakke med et menneske. Produktene som Ferratum Bank tilbyr i Norge er fokusert på låneprodukter i form av produktene Fleksikreditt og Ekspresskreditt. For deg som kanskje har sett reklame for Ferratum Bank på TV eller andre steder, er det sannsynligvis disse produktene du har lagt merke til. I tillegg tilbyr banken mobilbank med betalingskort, sparekonto og fleksibel bruk av kort i Europa.

Som nevnt tidligere ble konsernet som Ferratum Bank tilhører grunnlagt i Finland. I dag er selskapet juridisk registrert på Malta og aksjen handles i Frankfurt. Som kunde vil du oppleve at all informasjon selvfølgelig er på norsk, og du vil ikke merke noen forskjell på dette området sammenlignet med andre banker som kan tilby kreditt. Det som utmerker Ferratum Bank er at banken er helt digital, sammen med fokuset på små og fleksible kredittlån. Du kan tenke på Ferratum Bank som et alternativ når du trenger små til mellomstore beløp.

  • Låneprodukter, men også mobilbank og kort
  • For små og mellomstore lån

Mer om produktene til Ferratum Bank

Produktet Fleksikreditt er sannsynligvis det produktet Ferratum Bank er mest kjent for og markedsfører mest i Norge. Med dette lånet kan du låne opptil 30 000 kroner, og som det fremgår av navnet, er noe av hovedpoenget at det skal være et fleksibelt lån som du kan ta ut penger fra når du trenger det, og kunne betale tilbake relativt raskt. Den effektive renten til både dette lånet og Ekspresskreditt – som vi kommer til senere – er imidlertid relativt høy. Dette er altså ikke låneprodukter du benytter for langsiktige investeringer, men når du trenger penger i en begrenset periode.

Det andre låneproduktet fra Ferratum Bank i Norge er Ekspresskreditt. Dette er et lån på opptil 6 000 kroner. Egenskaper ved dette lånet er at det skal tilbakebetales innen 45 dager, og det er i grunn et lån du kan og bør benytte som finansiering i en svært kort periode før du for eksempel får lønn neste gang. Dette lånet har ingen etableringsgebyr, men det tilkommer selvfølgelig en kostnad for å låne penger, som kan regnes om til en relativt høy prosent. På lik linje med Fleksikreditt er dette for deg med behov for litt ekstra penger i en kortere periode.

Mobilbanken til Ferratum Bank

Ferratum Bank tilbyr i tillegg til låneprodukter også en mobilbank med tilhørende debetkort. Dette er et kort uten kreditt, og du benytter penger du har på konto. Denne tjenesten er rettet mot deg som ønsker en helt digital bankopplevelse der du styrer alt fra en app. Det er dessuten sterkt fokus på bruk av ulike valutaer, og hvis du reiser mye kan det være verdt å kikke på om denne tjenesten fra Ferratum Bank kan være et alternativ for deg. For eksempel er det ingen vekslingsgebyr og gratis uttak i minibank.

Med nye direktiv fra EU vil bankmarkedet etter hvert åpnes opp, og det vil sannsynligvis komme mange aktører på markedet som tilbyr denne formen for app-baserte banktjenester. I fremtiden kan det være at du for eksempel får tilgang til informasjon om kontoer og lån fra flere banker i én og samme app. Det kan være at det er dette Ferratum Bank posisjonerer seg for med sine banktjenester, app og betalingskort. Du kan i tillegg åpne sparekonto hos Ferratum Bank. Sparekontoen har en akseptabel rente, og kan være et supert supplement til kort og mobilbank.

  •  Mobilbank med fokus på Europa
  • Mulighet for sparing

Noen tips vedrørende Ferratum Bank

Ferratum Bank tilbyr låneprodukter som skiller seg ut ganske mye fra for eksempel forbrukslån, billån eller til og med boliglån som du kan få fra din tradisjonelle bank. Det finnes definitivt et rom for produktene fra Ferratum Bank, samtidig som det er viktig å vite når du bør og når du ikke bør bruke denne formen for produkter. En tommelfingerregel kan være at hvis du trenger å finansiere noe over lang tid (som en bil eller oppussing), finnes det produkter som passer bedre – som da for eksempel et billån eller forbrukslån.

I en situasjon der du trenger å låne penger for en relativt kort periode, som en måned eller et halvt år, og der alternativet er dyrere sammenlignet med lånekostnaden, kan du absolutt vurdere denne type kredittlån. Det kan for eksempel være at du har utgifter som du helt enkelt må betale for å unngå store kostnader. Da kan det være gunstig å låne til dette formålet, og heller betale den lavere kostnaden for kreditten. Husk at det med denne type lån er svært viktig å betale tilbake hele gjelden i tide.

  • Vurder når det kan være fornuftig å låne penger
  • Ha alltid en plan for tilbakebetaling

Oppsummering av Ferratum Bank

Ferratum Bank er en spennende utfordrer på bankmarkedet. For de fleste nordmenn er banken kanskje kjent for sine låneprodukter, men de har i tillegg en ganske interessant mobilbank for deg som reiser mye i Europa. Hovedfokuset er dog på låneproduktene, og med en øverste grense på 30 000 kroner handler dette om kreditt når du trenger finansiering av mindre beløp. Hvis du er klar over dette og har en bra plan for nedbetaling, kan et lån fra Ferratum Bank være et fornuftig valg i situasjoner der alternativet er dyrere.

Det skal bli spennende å se hvordan Ferratum Bank utvikler seg i fremtiden. Sannsynligvis er det kredittvirksomheten som er den mest lukrative delen for banken, men med større muligheter for konkurranse på bankmarkedet, kan det være at aktøren prøver å etablere seg som en utfordrer også hva gjelder vanlige tjenester, som bankkonto og betalingskort. Som del av et stort konsern og med oversiktlige produkter, kan Ferratum Bank være et godt alternativ hvis du trenger et lite eller mellomstort lån til helt nødvendige utgifter som du er sikker på at du kan betale tilbake raskt.