DnB – Den norske Bank

Med røtter tilbake til 1822 er DnB en av landets eldste banker. Navnet «Den norske Bank» fikk banken i 1990, men i 2003 endret den navn til DnB NOR etter at banken slo seg sammen med Gjensidige NOR. Navnet ble imidlertid endret tilbake til DnB i 2011. Siden 90-tallet har DnB slått seg sammen med flere banker, deriblant Postbanken, Nordlandsbanken og Vital, noe som la grunnlaget for at de i dag er Norges største bank. Den første sammenslåingen i 1990 mellom Bergen Bank og Den norske Creditbank var starten på eventyret Den norske Bank.

Tilgjengelig

2,1 millioner privatkunder i Norge er avhengige av saldoforespørsler, transaksjoner, uttak og andre banktjenester døgnet rundt, og dette får de hos DnB på nett. DnB har også en avtale med Posten Norge, slik at DnBs banktjenester er tilgjengelig på postfilialer og butikker med post i butikk. Trenger du å ta ut større summer enn det som er tilgjengelig i minibank, ja da kan dette fikses via dagligvaren på hjørnet med post i butikk. Dette kommer i tillegg til DnBs egne bankfilialer som også er tilgjengelig i flere byer rundt omkring i landet.

Om du ikke er avhengig av å ta ut fysiske kontanter, er DnB som nevnt tilgjengelig 24 timer i døgnet via sine elektroniske plattformer. Nettbanken til DnB er innovativ, og de fleste banktjenestene som du skulle dra nytte av i en hvilken som helst bankfilial, finner du via nettbanken til DnB. Her kan du betale regninger, søke om lån, opprette aksjekonto og høyrentekonto, i tillegg til mange andre tjenester. Alt er tilrettelagt for selvbetjening, og kommunikasjonen skjer stort sett elektronisk. Nettbanken til DnB har mange fordeler, og vi har listet noen av dem under:

 •  Alltid tilgjengelig
 •  Døgnåpen kundeservice
 •  Full oversikt til enhver tid
 •  Brukervennlig grensesnitt
 •  Søk om lån og kredittkort direkte i nettbanken

Vipps – en app fra DnB

Vipps har tatt Norge med storm, og det har aldri vært lettere å overføre penger fra en person til en annen. Det er ikke lenger nødvendig med lange kontonumre eller KID-nummer for å utføre betaling – det eneste du trenger er et telefonnummer. Det du kanskje ikke er klar over, er at appen er utviklet av DnB. Tjenesten som startet som en vennebetalingsapp ble lastet ned hele én million ganger de første seks månedene, og tre år etter har appen tre millioner brukere. I løpet av de siste tre årene har også appen utviklet seg til å dekke flere bruksområder.

For alt var ikke bedre i gamle dager. Vi kan ikke si at vi savner tiden hvor vi satt foran PC-en og shoppet på nettet, hvor vi først måtte inn med kortnummer, utløpsdato og BankID for å bekrefte kjøpet vi skulle gjennomføre. Vipps har nemlig tatt over denne jobben nå, hvor vi tidligere måtte gjennom tre operasjoner, men hvor operasjonen nå kun er noen tastetrykk i Vipps for å få gjennomført den samme transaksjonen. Regningsbetaling og kjøp i butikk er blant godene du får gjennom Vipps – en innovativ skapelse fra DnB.

DnB Mastercard – et populært kredittkort

Det er noen ganger nyttig med et kort hvor du har ekstra penger dersom du skulle komme opp i en situasjon hvor du trenger det. Hos DnB så kan du søke om kortet DnB Mastercard. Dette kan du gjøre selv om du ikke har noe annet kundeforhold i banken, og et slikt kredittkort koster ingenting å ha. Det vil si at det er ingen årsavgift på kortet, samtidig som at kreditten du benytter er rentefri i 45 dager. Med andre ord er dette en uforpliktende sikkerhet, slik at du er beredt på uforutsette utgifter.

Om Mastercard benyttes og du ikke betaler inn benyttet kreditt innen de 45 rentefrie dagene, vil rentene begynne å løpe. DnB Mastercard har en effektiv rente på 23,78 %. Om kreditten benyttes lønner det seg å betale ned utestående kreditt innen de rentefrie dagene utløper. Et eksempel på hvordan renten fungerer: Et beløp på 35 000 kroner vil øke til 39 214 kroner i løpet av 12 måneder. På grunn av de gode tilbudene som følger med kortet, lønner det seg å betale med Mastercard og deretter betale ned utestående saldo. Blant tilbudene finner du:

 •  Reiseforsikring – om mer enn halve transportkostnaden betales med kortet
 •  Mastercard Upgrade – du vil da kunne få Eurobonus-poeng ved kjøp med kortet
 • Drivstoff-rabatt som gir 3 % rabatt på drivstoff

DnB Forsikring

I forsikringsporteføljen til DnB finnes det et bredt utvalg av forsikringer. Alt fra Livsforsikring, hvor du sikrer dine etterlatte etter en eventuell bortgang, til dyreforsikring hvor du kan forsikre dine firbente familiemedlemmer. Du finner også den ekstremt viktige reiseforsikringen, som blant annet dekker sykdom på reise. Hos DnB har du to alternativer Reise Best som har 90 dagers varighet, eller Reise Basis med 45 dagers varighet. Denne valgfriheten er noe du ikke finner hos mange av de andre aktørene som tilbyr reiseforsikring. DnBs reiseforsikring ble også kåret til landets beste av Norsk Familieøkonomi.

Det lønner seg å tegne flere forsikringer hos DnB. For ved å samle forsikringene hos DnB kan du oppnå en total rabatt på 15 %. Om du har tre forsikringer hos DnB får du en total rabatt på 5 %, om du har fire forsikringer gir det rett til en rabatt på 10 % rabatt, mens fem forsikringer gir hele 15 % rabatt. Vi har kun nevnt en brøkdel av forsikringene som er tilgjengelige hos DnB her. Full oversikt er tilgjengelig på DnBs nettsider. Vi har listet opp noen av fordelene med DnBs forsikringer her:

 •  Rabatt på forsikring ved tegning av flere rabatter
 •  Prisbelønt reiseforsikring
 • Stort utvalg

Tiden går, DnB består

Med røtter tilbake til 1822, skulle du kanskje tro at det var fare for at tiden ville gå forbi DnB. De siste årene har DnB derimot vist at de fortsatt er innovative og følger med i tiden vi lever i. Vipps var et friskt og innovativt pust som har tatt hele landet med storm. Nettbanken har et meget brukervennlig grensesnitt for å gjøre det så enkelt som mulig for kunden å kunne ha komplett oversikt til enhver tid, i tillegg til å bruke andre funksjoner som f.eks. handle med aksjer på samme plattform.

På et hardt marked hvor bankene kniver om å ha oss forbrukere som kunder, streber DnB etter å kunne gi oss kvalitetsprodukter og samtidig kunne konkurrere på pris. Dette er blant annet bevist i form av reiseforsikringen som ble kåret til landets beste. En av de viktigste forsikringene kan spare kunder for flere hundre tusen kroner om ulykken skjer. DnB vet hvor viktig du som kunde er, og det er også derfor banken er lett tilgjengelig – enten via nett, via dagligvarebutikken eller via en app på mobiltelefonen. DnB vil nok ikke forsvinne med det første.